ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Klasszikus túrótorta

2012. július 01. - Dyna 122

Hozzávalók: 90 dkg tehéntúró, 1 cs. vaníliás pudingpor, 3 dl zsíros tejföl, 4 tojás, 15 dkg cukor, 2 cs. vanillincukor, 2 citrom reszelt héja, 1,5 dl étolaj, 1,2 dl tej

Elkészítése:

A tojásokat válaszd szét. A tésztához tálban, robotgéppel keverd össze az áttört tehéntúrót a tejföllel, a tojássárgájával, a tejjel elkevert pudingporral, az étolajjal, a vanillincukorral és a reszelt citromhéjjal.

A tojásfehérjét verd kemény habbá, majd óvatosan forgasd bele a krémbe.  A masszát nyomkodd kivajazott, 26 cm átmérőjű tortaformába. Előmelegített 180 fokos sütőben süsd meg kb. 70 perc alatt. Rácsra téve hűtsd ki, ízlés szerint porcukorral meghintve kínáld.

Cseresznyés puding

Hozzávalók 6 személyre: 5 dl tej, 10 dkg búzadara, 2 tojás; a töltelékhez: 30 dkg cseresznye, 2 dl víz, 12,5 dkg cukor

Elkészítése:

A tejet felforraljuk, beleszitáljuk a búzadarát, 10 percig főzzük, majd ugyanennyi ideig állni hagyjuk.

A tojássárgákat fehéredésig keverjük a cukorral, és a langyosra hűlt tejbegrízhez adjuk. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, majd óvatosan a darás krémbe forgatjuk.

A vizet felforraljuk a cukorral, 5 percig főzzük benne a kimagozott cseresznyét, majd lecsöpögtetjük, és a darás krémbe keverjük. A krémet kerek tortaformába simítjuk, és vízgőz felett, meleg sütőben, készre sütjük. Amikor langyosra hűlt, tálra borítjuk. Körben cseresznyeszemekkel díszítjük.

süti beállítások módosítása