ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Rakott csirkemell brokkolival

2013. április 27. - Dyna 122

Hozzávalók 4 személyre: 1 kg burgonya, 60 dkg csirkemell, 1 kis fej brokkoli, 2 fej vöröshagyma, 4 szál sárgarépa, 1 pritaminpaprika, 20 dkg reszelt sajt, kevés rozmaring, lestyán, bazsalikom, petrezselyem, só

Elkészítés:

A leöblített húst vékony szeletekre szeljük, besózzuk, és ízlés szerint fűszerezzük. A meghámozott burgonyát és répát vékony karikákra szeljük. A megtisztított vöröshagymát felkarikázzuk, a brokkolit apró rózsákra szedjük, a pritaminpaprikát apró kockákra vágjuk.

Egy nagyobb tűzálló tál alját megkenjük olajjal. Erre teszünk egy réteg burgonyát, megsózzuk, majd tovább rétegezzük hagymával, hússal, répával, brokkolival, pritaminpaprikával felváltva. A rétegeket sózzuk, fűszerezzük, és megszórjuk reszelt sajttal. Így haladunk rétegenként, amíg elfogynak a hozzávalók. A tetejét kevés olajjal meglocsoljuk, lefedjük, és előmelegített sütőben 190 fokon 90 percig sütjük.

Ha megsült, kivesszük a sütőből, és 10-15 percig állni hagyjuk, hogy a felesleges levet kissé felszívja, majd tányérra adagolva kínáljuk.

süti beállítások módosítása