ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Karácsonyi miniperec

2010. december 23. - Dyna 122

Hozzávalók (kb. 35 db-hoz): a gyúrt tésztához: 25 dkg búzaliszt, 1 kk. Dr. Oetker sütőpor, 1 tojás, 1 tojássárgája, 7,5 dkg lágy vaj vagy margarin, 1 cs. Dr. Oetker vanillincukor, 10 dkg porcukor, 5 dkg reszelt étcsokoládé, 2 ek. rum, 1 kk. mézeskalács fűszerkeverék; a mázhoz: 2 cs. Dr. Oetker tortabevonó ét; a díszítéshez: 1 üveg Dr. Oetker tortadara (színes)

Elkészítése:

A lisztet a sütőporral elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk. A többi hozzávalót a fent megadott sorrendben hozzáadjuk, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirállal) tésztává dolgozzuk. Fél órára hűtőszekrénybe helyezzük, majd a tésztát több adagban 15 cm hosszú, ceruza vastagságú hengerré formáljuk, azokból pereceket alakítunk. A tepsit (30 x 35 cm) sütőpapírral kibéleljük. A pereceket a tepsibe helyezzük, végül a tepsit a sütő középső részébe toljuk és a süteményeket 180 °C-ra előmelegített sütőben kb. 8-10 perc alatt megsütjük.

A megsült süteményeket sütőrácsra téve hagyjuk kihűlni. A tortabevonót a tasakon lévő használati utasítás szerint megolvasztjuk. A kihűlt perecek egyik oldalát a tortabevonóval lecsorgatjuk, kenőecsettel elkenjük, és azonnal, még a máz megszilárdulása előtt a színes tortadarával megszórjuk. Tetszés szerint a perecek másik oldalát is hasonlóképpen díszíthetjük.

Kapros rákos palacsinta

Hozzávalók: palacsinta, besamel mártás (liszt, tej, vaj), rákkonzerv, tejföl, kapor, só, vaj

Elkészítése:

A szokásos módon palacsintákat sütünk, és besamelt készítünk. Amikor kihűlt, akkor az apróra vágott rákkonzervvel és kaporral elkeverjük. Sóval ízesítjük. Megtöltjük a palacsintákat és kivajazott tűzálló tál aljára fektetjük. Tejföllel áthúzzuk, és előmelegített sütőben jól átforrósítjuk.

süti beállítások módosítása