ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Olasz palacsinta

2010. december 01. - Dyna 122

Hozzávalók 4 személyre: 20 dkg rétesliszt, 2 db tojás, 2 dl tej, 1/2 dl olaj, szódavíz, só; a töltelékhez: 20 dkg főtt füstölt hús, 5 dkg füstölt szalonna, 1 kis doboz paradicsompüré, 1 kis fej vöröshagyma, 1 ek. olaj, só, őrölt bors, rozmaring, (10 dkg gomba), a tetejére: 2 dl tejföl, reszelt sajt

Elkészítése:

Két egész tojást két deci tejjel, 20 deka rétesliszttel, meg annyi szódavízzel keverjünk simára, hogy közepesen sűrű palacsintatésztát kapjunk, és kissé megsózzuk. Egy óráig állni hagyjuk, majd egy fél deci olajat öntünk bele, és újra kikeverjük. Úgy sütünk belőle vékony palacsintákat, hogy csak az első alá olajozzuk ki a serpenyőt, a többi a benne levő olajtól saját magát zsírozza.

Amíg a palacsintatészta pihen, egy evőkanál olajon üvegesre sütünk öt deka, nagyon apróra vágott füstölt szalonnát, majd egy kis fej reszelt vöröshagymát megpirítunk rajta. 20 deka, vékony laskára vágott, főtt füstölt húst beletéve még 1-2 percig pirítjuk, majd egy kis doboz konzerv paradicsompürével meg kétszer annyi vízzel engedjük fel. (Tehetünk bele tíz deka összevagdalt gombát is.) Sóval, őrölt borssal, mokkáskanálnyi szárított rozmaringgal ízesítjük, és öt percig főzzük.

A kisütött palacsintákat felváltva kenjük meg ezzel a paradicsomos mártással, szórjuk meg reszelt sajttal, egymásra fektetjük, de a felső palacsinta üresen maradjon.

Végül az egészre két deci tejfölt kenünk, és még reszelt sajttal is megszórjuk, majd a sütőbe tolva a tetejét szépen megpirítjuk. Úgy szeleteljük, mint a tortát.

süti beállítások módosítása