ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Rumos piskóta

2010. december 22. - Dyna 122

Hozzávalók: a tésztához: 30 dkg liszt, 8 dkg zsír, 10 dkg cukor, 1 tojás, 1 dkg szalalkáli, 1 ek. kakaó, 1/2 dl tej; a krémhez: 5 dl tej, 4 ek. liszt, 25-25 dkg cukor és margarin, 2 cs. vaníliás cukor, 1 doboz babapiskóta, 1 dl rum; az öntethez: 10 dkg margarin, 2 ek. cukor, 3-3 ek. kakaó és víz

Elkészítése:

A tésztához a szalalkálit a tejben feloldjuk, és a többi hozzávalóval félkemény tésztává gyúrjuk. Két cipóra osztjuk, és tepsi nagyságúakra kinyújtjuk. Sütés előtt villával megszurkáljuk, és külön-külön megsütjük. (A lapokat nem szabad erősen megsütni, mert akkor könnyen törnek.)

A krémhez a tejet a liszttel sűrű krémmé főzzük, hozzáadjuk a cukrot, a margarint, a vaníliás cukrot, és habosra keverjük. A krém felét az egyik tésztalapra kenjük, majd rárakjuk a rumba áztatott babapiskótákat. Rákenjük a maradék krémet, és beborítjuk a másik tésztalappal.

Az öntethez a hozzávalókat lassú tűzön melegítve összekeverjük úgy, hogy a margarin belefőjön a csokoládémázba. A tészta tetejére kenjük, és egy napig állni hagyjuk.

süti beállítások módosítása