ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Csülkös babgulyás

2011. szeptember 01. - Dyna 122

Hozzávalók 4 személyre: 1 hátsó füstölt csülök (1,5-2 kg), 70 dkg tarkabab, 20 dkg zsiradék, 3 gerezd fokhagyma, 50 dkg vöröshagyma, 50 dkg burgonya, 4 piros fűszerpaprika, 40 dkg vegyes zöldség, cseresznyepaprika, piros arany, liszt a rántáshoz; liszt, tojás, só a csipetkéhez

Elkészítése:

A csülköt megtisztítjuk, megmossuk, diónyi darabokra összevágjuk. 5 percre feltesszük főni, hogy a füstös íze elmenjen, és ne legyen túl sós. Ezt a vizet ne használjuk fel a főzéshez.

A csülköt nagyobb edénybe tesszük, hozzárakjuk az előző este beáztatott tarkababot, a megtisztított, megmosott és csíkokra vágott zöldségeket, a fokhagymát, a vöröshagymát, és a kockára vágott burgonyát. Tehetünk bele kevés piros aranyat, és ízlés szerint cseresznyepaprikát. Felöntjük vízzel, és addig főzzük, amíg a csülök és a bab puha nem lesz.

A felhevített zsíron bő paprikás-fokhagymás rántást készítünk, és besűrítjük vele a levest.

A tojásból, lisztből csipet sóval kemény csipetketésztát gyúrunk.(Vizet nem teszünk bele.) A tésztából morzsányi darabokat csipegetünk, és a babgulyásba főzzük. Amint a csipetkék feljönnek a felszínre, elkészült a sűrű leves, és máris lehet tálalni a laktató egytálételt.


1 adag: 1821 kcal
Elkészítési idő: 2 óra + a bab áztatása

süti beállítások módosítása