ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Részeges túrótorta

2012. június 13. - Dyna 122

Hozzávalók: 50 dkg liszt, 40 dkg cukor, 25 dkg vaj, 10 dkg mazsola, 4 ek. rum, 3 cs. vaníliás cukor, 1 cs. sütőpor, 5 tojás, só, 1 üveg (315 ml) sárgabarackbefőtt, 25 dkg mascarpone (vagy nem sózott krémsajt), 75 dkg félzsíros tehéntúró, 4 dkg étkezési keményítő, 1 cs. aprított narancshéj; a forma kikenéséhez: margarin; a szóráshoz: porcukor

Elkészítése:

A megmosott mazsolát rumba áztatjuk. A puha vajat 20 deka cukorral, a liszttel, egy tasak vaníliás cukorral, a sütőporral, 1 tojással és a sóval morzsalékosra összedolgozzuk. A morzsa háromnegyed részét margarinnal kikent, 26 cm-es kapcsos tortaformába nyomkodjuk, és a maradék morzstésztával együtt hűtőszekrénybe tesszük.

A barackbefőttet lecsöpögtetjük és felaprítjuk.

A megmaradt tojásokat a maradék cukorral és vaníliás cukorral krémesre keverjük. Hozzáadjuk a túrót, a mascarponét, a keményítőt és a narancshéját, beleforgatjuk a rumos mazsolát, majd a barackot. A tésztalapra simítjuk, és megszórjuk a maradék morzsával. 170 fokra előmelegített sütőben 1,5 órát sütjük. Kb. 20 percig a sütőben pihentetjük, majd a tortaformában hűlni hagyjuk. A karima eltávolítása után lapos, kerek tálra helyezzük, és meghintjük porcukorral.

süti beállítások módosítása