ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Fehércsokoládé torta eperrel

2011. március 14. - Dyna 122

Hozzávalók 12-16 szelethez: 4 tojás, 15 dkg cukor, 1 csipet só, 6 dkg liszt, 6 dkg étkezési keményítő, 1/2 tk. sütőpor, 35 dkg fehércsokoládé, 50 dkg habtejszín, 50 dkg eper, sütőpapír

Elkészítése:

A piskótához válasszuk szét a tojásokat. A fehérjét 4 ek. hideg vízzel verjük habbá. A cukrot és sót hintsük bele és verjük tovább amíg fényes nem lesz a hab. Habarjuk bele a tojássárgáját, lisztet, keményítőt és sütőport, majd a tésztát öntsük egy sütőpapírral kibélelt csatos formába. Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 20-25 percig süssük. A piskótát kihűlés után vegyük ki a formából, és vágjuk két lappá.

30 dkg fehércsokoládét vágjunk apró darabokra. Melegítsük fel a tejszínt és olvasszuk meg benne a csokoládét, majd legalább 4 óráig hagyjuk hűlni.

A maradék fehércsokiból a burgonyahámozóval vágjunk forgácsokat. Az epret mossuk meg, 12 szép szemet tegyünk félre, a maradékot pedig vágjuk szeletekre.

A fehércsokis tejszínt verjük fel krémesre, kenjünk rá belőle az alsó tortalapra és tegyünk rá néhány eperszeletet, helyezzük rá a másik piskótaszeletet és a piskótákat fedjük be csokis tejszínnel.

A maradék tejszínt verjük fel, tegyük egy habnyomó tasakba és díszítsük fel a tortát a habbal, a maradék eperszemekkel és a csokoládé forgácsokkal. Tálalásig tegyük hűtőszekrénybe.

süti beállítások módosítása