ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Haltekercs kapormártással

2011. december 15. - Dyna 122

Hozzávalók 4 személyre: 60 dkg tengeri halfilé, 1 vékony sárgarépa, 1 vékony póréhagyma, 1 szelet zellergumó, halfűszerkeverék, 2 babérlevél, 1 citrom leve, 1 kis fej vöröshagyma, 10 szem egész bors; a mártáshoz: 1 ek. vaj, 1 ek. liszt, 1 dl tejszín, 1 ek. gorombára vágott kapor, só; citrom, kaporlevél

Elkészítése:

A halszeleteket mossuk meg és szárítsuk le. A megtisztított répát, zellert, póréhagymát vágjuk vékony csíkokra, osszuk el a haldarabokon, szórjuk meg halfűszerrel, majd tekerjük fel. Ezután a haltekercseket csavarjuk szorosan alufóliába, a fólia végeit tekerjük meg, majd néhány helyen villával szurkáljuk meg.

Egy tálba öntsünk 6-8 dl vizet, tegyük bele a babérlevelet, a sót, a borsot, a citromlevet, a tisztított és negyedelt vöröshagymát. Amikor forr a víz, tegyük bele az alufóliás halat, és kis lángon főzzük 10-15 percig.

A mártáshoz keverjük a felforrósított vajba a lisztet, és amikor habzik, öntsünk bele a hal főzőlevéből 1,5-2 decit. Forraljuk fel, ha kell, sózzuk, majd tegyük bele a kaprot, a tejszínt, és ismét forraljuk lassan 1-2 percig.

Bontsuk ki a halakat a fóliából, vonjuk be a mártással, és citrommal, kaporral díszítve tálaljuk.  Párolt brokkolit és burgonyapürét adjunk köretként.

süti beállítások módosítása