ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Mazsolás kocka

2012. február 26. - Dyna 122

Hozzávalók a tésztához: 4 tojássárgája, 12 dkg porcukor, 10 dkg mazsola, 3 dkg kakaópor, 10 dkg darált dió, 7 tojásfehérje; a tepsi kikenéséhez: vaj, liszt; a töltelékhez: 3 tojássárgája, 15 dkg porcukor, 2 ek. kakaópor, 2 ek. rum, 20 dkg vaj

Elkészítése:

A tésztához a tojássárgáját a porcukorral fehéredésig keverjük, a mazsolát hozzáadjuk.

A kakaóport a dióval összeforgatjuk, harmadát a tojásos cukorhoz adjuk.

A tojásfehérjét kemény habbá verjük, harmadát az előzőekbe forgatjuk. A maradék hozzávalót két részletben, ugyanígy adjuk hozzá.

Egy kb. 30x20 centis tepsit vagy tűzálló tálat kivajazunk, belisztezünk. A masszát egyenletesen belesimítjuk, majd előmelegített sütőben, 170 fokon kb. 30 percig, tűpróbáig sütjük.

A krémhez a tojássárgáját a porcukorral habosra keverjük, majd a kakaót meg a rumot is hozzáadjuk. A vajat először magában, azután a kakaós–rumos krémmel keverjük habosra.

A kihűlt tésztát a tepsiből vágódeszkára borítjuk (ehhez előtte körben is, és alul is föllazítjuk), majd lapjában kettévágjuk. Az egyiket visszatesszük a tepsibe, a krém felét rákenjük. Erre kerül a másik tésztalap, amit a maradék krémmel megkenünk. Villával kicifrázzuk, felvágjuk, és néhány szem mazsolát teszünk minden kockára.

süti beállítások módosítása