ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Spenótgratin burgonyarösztivel

2012. február 27. - Dyna 122

Hozzávalók 1 személyre: 20 dkg spenót, 1 tojás, 5 dkg mozzarella sajt, só, őrölt bors, pirospaprika; a rösztihez: 15 dkg burgonya, 2 ek. margarin, só

Elkészítése:

20 dkg friss (vagy mélyhűtött) spenótot tűzálló tálba rakunk, és kevés vizet aláöntve előmelegített sütőben 220 fokon 20 percig pároljuk. Ezután kivesszük (a frisset ledaráljuk), összekeverjük, majd egy mélyedést készítünk benne. Egy tojást a mélyedésbe ütünk, sóval, borssal fűszerezzük. Öt dkg mozzarella sajtot lereszelünk, a tojásra tesszük és megszórjuk pirospaprikával. A spenótgratint a sütőbe visszatesszük és 15-20 percig sütjük, míg a sajt ráolvad a tetejére.

Közben elkészítjük a rösztit: 15 dkg burgonyát meghámozunk, megmosunk és nagy lyukú reszelőn lereszelünk. Teflonserpenyőben két evőkanál margarint felhevítünk, beletesszük a reszelt burgonyát, megsózzuk, és kb. 10 percig sütjük, majd egy tányér vagy fedő segítségével megfordítjuk, és lefedve 10 percig sütjük a másik oldalát is. Előmelegített tálra tesszük és a spenóttal tálaljuk.

süti beállítások módosítása