ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Almás hagymával töltött liba

2012. november 01. - Dyna 122

Hozzávalók 4 személyre: 1 konyhakész liba (kb. 2–2,5 kg), 25 dkg alma, 8 szelet kenyér, 25 dkg hagyma, 3 dkg vaj, 1 csokor petrezselyem, 2 tojás, 1,2 dl tej, 1/4 tk. majoránna, só, bors,  5 dl vörösbor, 2–3 ek. almapüré, 3–4 ek. ételsűrítő

Elkészítése:

Az almát meghámozzuk, négybe vágjuk, kimagozzuk, és a kenyérrel együtt kockákra vágjuk. A hagymát felszeleteljük, két evőkanál vajon megfuttatjuk, majd kiszedjük. A zsiradékon megpirítjuk a kenyeret. A sütőt 180 fokra felmelegítjük.

A felaprított petrezselymet a kenyérhez adjuk, majd ráöntjük a tejjel elkevert tojást, és 10 percig hagyjuk állni. Beleforgatjuk az almát és a hagymát, fűszerezzük, és a masszát a sóval bedörzsölt liba hasába töltjük, a nyílást összetűzzük. A libát mellével lefelé fordítva tepsibe fektetjük, aláöntünk 2,5 deci forró vizet, és 60 percig sütjük. Majd hátára fordítjuk, és még két órán át sütjük. Közben a borral locsolgatjuk.

A libát kivesszük, a pecsenyelét áttörjük. Hozzáadjuk az almapürét, besűrítjük és fűszerezzük. Sült almával körítve tálaljuk.

süti beállítások módosítása