ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Tepsis libacomb

2012. november 02. - Dyna 122

Hozzávalók 4 személyre: 4 kicsi pecsenyeliba-comb, 4 húsos zöldpaprika, 1 csípős paprika, 2 paradicsom, 2 nagy fej vöröshagyma, 1 kg burgonya, 1 ek. liszt, 1 tk. pirospaprika, 1 mk. törött fekete bors, 1 púpozott tk. só, 4 gerezd fokhagyma

Elkészítése:

A burgonyát meghámozzuk és karikákra vágjuk. A pirospaprikát, a sót, a lisztet és a borsot összekeverjük, majd a burgonyára szórjuk. Jól összerázzuk, hogy a fűszer mindenütt érje. Ezt a lisztes-fűszeres burgonyát egy nagy tepsibe vagy tűzálló tálba terítjük. Rákarikázzuk a megtisztított vöröshagymát, megsózzuk, majd a paprikaszeletekkel beborítjuk. Ezután sorban, egymás mellé ráfektetjük az előzőleg megsózott, megborsozott libacombokat. A combok tetejére karikázzuk a héjától megfosztott paradicsomokat. Rászórjuk a zúzott fokhagymát, majd aláöntünk 2 deci vizet. A tepsit alufóliával szorosan lezárjuk, és előmelegített, forró sütőben, nem túl erős lángon másfél órán keresztül sütjük.

Ezután levesszük a fedőt, a paradicsomot félretoljuk, a combokat bőrös felükkel felfelé fordítjuk, és a tetejüket erős tűzön pirosra, ropogósra pirítjuk. Sok salátát kínálunk mellé.

süti beállítások módosítása