ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Szűzpecsenye

2010. január 03. - Dyna 122

Hozzávalók 4 személyre: szűzpecsenye, liszt, olaj, mustár, só, fűszer ízlés szerint (kömény, majoranna, kakukkfű vagy bazsalikom)

Elkészítése:

A sertés szűzpecsenyéjét hártyáitól megtisztítjuk, és kissé kiveregetjük. Olajjal, mustárral megkenjük, sóval, ízlés szerinti fűszerekkel - például köménnyel, majorannával, kakukkfűvel vagy bazsalikommal - ízesítjük. Egészen kevés lisztbe forgatjuk és forró olajban hirtelen megsütjük. Tálaláskor szeleteljük.

Sertésszelet Holstein módra

Hozzávalók: sertéshús, tojás, mustár, só, őrölt bors, vaj

Elkészítése:

Jól kivert és szélein bevagdosott sertésszeleteket megsózunk, törött borssal meghintjük, kevés mustárral megkenjük. Teflon serpenyőben vajon megsütjük. Ezután a húst kivesszük és a vajban tükörtojást sütünk. Egy-egy tükörtojást helyezünk a hússzeletekre, és vegyes savanyúsággal tálaljuk.

Rajnai sertésszelet

Hozzávalók: sertéshús, alma, aszalt szilva, liszt, tojás, zsemlemorzsa, vaj, cukor, só, őrölt bors, olaj

Elkészítése:

Szelet húsokat kiverünk, megsózunk, megborsozunk. Közben személyenként 1 db meghámozott és felszeletelt almát, valamint 10 szem kimagozott aszalt szilvát vajon megfuttatunk, majd kevés vizet és cukrot hozzáadva pépesre párolunk.

A hússzeletek felét megkenjük a gyümölcskrémmel és beborítjuk a másik szelet hússal. Hústűvel rögzítjük. A szokásos módon bundázzuk, és forró zsiradékban kisütjük. Párolt káposztával körítve tálaljuk.

Paradicsom tojással töltve

Hozzávalók: paradicsom, tojás, só, őrölt bors, vaj

Elkészítése:

Nagyobb paradicsomokat megmosunk, tetejüket levágjuk, belsejét kikaparjuk. Az üregeket sózzuk, borsozzuk, egy kevés vajat teszünk az aljára és egy-egy tojást ütünk bele.

A paradicsomokat gyengén kivajazott tűzálló tálba helyezzük, és forró sütőben addig sütjük, míg a tojásfehérje meg nem keményedik.

Sült virsli káposztasalátával

Hozzávalók 4 személyre: 4 pár virsli, 50 dkg savanyú káposzta, pirospaprika, só, őrölt bors, olaj

Elkészítése:

A lecsurgatott savanyú káposztát meghintjük kevés pirospaprikával, törött borssal, meglocsoljuk egy evőkanál finom étolajjal, sózzuk és jól összekeverve tálaljuk.

A virslit lehéjazzuk, bevagdossuk és forró olajban kisütjük.

Nyírségi szelet

Hozzávalók: sertéshús, alma, sajt, liszt, tojás, zsemlemorzsa, só, olaj

Elkészítése:

Sertésszeleteket jól kiverünk és megsózunk. Az egyik felükre vékonyra vágott sajtot
és almakarikákat helyezünk, ráhajtjuk a másik felét, majd a széleket hústűvel összetűzzük. A csomagocskákat a szokásos módon bundázzuk, forró olajban kisütjük.

Burgonyapürével tálaljuk.

süti beállítások módosítása