Hozzávalók: sertés- és marhahús, vegyes leveszöldség, zöldbab, vöröshagyma, káposzta, burgonya, paradicsom, só, őrölt bors, pirospaprika
Elkészítése:
Egy nagy fazékban feltesszük főni a kockára vágott sertés- és marhahúst. Az első habját leszedjük. Mikor a húsok félig megpuhultak, akkor hozzáadjuk a hasábokra vágott vegyes zöldséget, zöldbabot, 1 fej félbevágott vöröshagymát, kevés vágott fehér káposztát. Sóval, törött borssal, pirospaprikával ízesítjük.
Befejezés előtt belefőzzük a kockára vágott burgonyát és paradicsomot. Tartalmas egytálételként tálaljuk.
Hozzávalók 12 szelethez: 45 dkg sárgabarack (befőtt), 1 banán, 2 karika ananász, 2 dl édes fehérbor, 2 ek. méz, 3 tojás, 10 dkg liszt, 5 dkg kókuszreszelék, 10 dkg cukor, 10 dkg vaj, 1 cs. élesztőpor, 1 tk. gyömbérpor, porcukor a szóráshoz