ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Töltött zsemle

2010. november 28. - Dyna 122

Hozzávalók: zsemle, debreceni, tojás, sajt, tejföl, só

Elkészítése:

A zsemléket félbevágjuk, belét kiszedjük. A debrecenit finomra vágjuk és 1 db tojással, reszelt sajttal, sóval és annyi tejföllel elkeverjük, hogy krémszerű legyen. Ezzel megtöltjük az előkészített zsemléket. Sütőben kb. 10 percig forrósítjuk.

Vacsorára, melegen, tea mellé tálaljuk.

Szívdesszert

Hozzávalók kb. 16 db-hoz: a tésztához: 25 dkg lágy vaj vagy margarin, 12,5 dkg étcsokoládé, 30 dkg porcukor, 1 cs. Dr. Oetker Bourbon Vaníliás cukor, 3 tojás, 10 dkg búzaliszt, 5 dkg kakaópor (cukrozatlan), 1 csapott tk. Dr. Oetker Sütőpor, 7,5 dkg étcsokoládé; a díszítéshez: Dr. Oetker Dekorszív, Dr. Oetker Dekor toll

Elkészítése:

A sütőformát (szív alakú muffin sütőforma) kivajazzuk. A sütőt 200 C°-ra előmelegítjük.

A vajat az étcsokoládéval gőz felett felolvasztjuk. A tojást a konyhai robotgép legmagasabb fokozatán habosra keverjük, majd fokozatosan hozzáadjuk a cukrot és a vanillincukrot, és további 2 percig keverjük.

A lisztet a sütőporral és a kakaóval elkeverjük, a tojásos masszához szitáljuk, sima tésztává keverjük. A csokoládémasszát a tésztához keverjük. Végül hozzákeverjük az apró darabokra vágott csokoládét. A tésztát a sütőformába töltjük, majd a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt kb. 20 percig sütjük.

A megsült süteményeket sütőrácsra téve hagyjuk kihűlni. Majd tetszés szerint díszítsük színes Dekorszívekkel, írjunk rá kedves üzeneteket Dekor tollal.

Majonézes burgonyasaláta (3)

Hozzávalók 4 személyre: 80 dkg burgonya, 1 tubus majonéz, 2 dl tejföl, só, őrölt bors,
1 cs. metélőhagyma, 1 db citrom


Elkészítése:

A burgonyát héjában megfőzzük, közben a majonézbe belekeverjük a tejfölt, az apróra vágott metélőhagymát, sóval, borssal ízesítjük, beletesszük a citrom levét, és az egészet jól összekeverjük.

A burgonyát kihűlés után meghámozzuk, és vékony szeletekre vágva beletesszük a majonézbe. Lehűtve tálaljuk.

süti beállítások módosítása