ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Kalocsai rántott csirke

2010. november 07. - Dyna 122

Hozzávalók 4 személyre: 4 nagy csirkemell, 15 dkg paradicsom, 4 db zöldpaprika, 2-3 db tojás, 5 dkg húsos füstölt szalonna, 1 nagy fej vöröshagyma, 1-2 gerezd fokhagyma, só, pirospaprika; a bundázáshoz és a sütéshez: liszt, tojás, zsemlemorzsa, olaj; a tetejére: 5 dkg sajt

Elkészítése:

Apróra vágunk, kiolvasztunk öt deka húsos füstölt szalonnát, majd megpirítunk rajta egy nagy fej, apróra vágott vöröshagymát. Meghintjük késhegynyi pirospaprikával, és belefolyatunk 15 deka apróra vágott paradicsomot meg négy cső kicsumázott, szintén kis kockákra vágott zöldpaprikát. 1-2 gerezd fokhagymával ízesítjük, megsózzuk, és fedő alatt először puhára pároljuk, majd fedő nélkül a zsírjára sütjük. Ekkor hozzáadunk 2-3 nyersen simára kevert tojást, és híg rántottát sütünk belőle.

Amíg a lecsó fő, négy nagy csirkemellet lebőrözünk, és úgy csontozunk ki, hogy a húsa egyben maradjon. Ezt a négy nagy húsdarabot szeletekké verjük, és mindegyikre tojásos lecsót simítunk. Először a hússzeletek két végét hajtjuk rá, majd összegöngyöljük, és alaposan megtűzzük, nehogy szétnyíljanak. A szokott módon lisztbe, tojásba, zsemlemorzsába bundázzuk, és bő, forró olajban mindkét felüket megsütjük. Először fedő alatt, majd a másik oldalát fedő nélkül sütjük, de mindvégig takaréklángon. Papírszalvétára szedjük a nagy rántott húsgöngyölegeket, és 5 deka sajtot reszelünk a tetejükre.

Petrezselymes újburgonya illik hozzá.

süti beállítások módosítása