ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Téli málnababszeIet

2010. november 16. - Dyna 122

Hozzávalók: a tésztához: 10 dkg rétesliszt, 4 tojás, 15 dkg kristálycukor, 1 cs. vaníliás cukor, szódabikarbóna, citromhéj, só; a töltelékhez: 4 dl tejszín, 1 cs mirelit málna, porcukor, 1 ek. zselatin, málnalekvár; a tetejére: citrommáz

Elkészítése:

Négy tojásfehérjét négy evőkanál hideg vízzel elkeverjük, és egy órára hűtőbe tesszük, majd kemény habbá verjük. Csipetnyi sóval, egy citrom reszelt sárga héjával, egy csomag vaníliás cukorral, meg 15 deka kristá1ycukorral ízesítjük, utána a tojások sárgáját, 10 deka réteslisztet és késhegynyi szódabikarbónát keverünk bele. Sütőpapírral bélelt, közepes nagyságú tepsibe töltjük, és úgy sütjük meg, mint a piskótát. Deszkára borítjuk, a papírt lehúzzuk róla, és ha kihűlt, két lapba vágjuk. Az egyik lapot málnalekvárral megkenjük, és a tölteléket rásimítjuk.

A töltelékhez négy deci tejszínt kemény habbá verünk, és egy doboz felengedett, lecsepegtetett málnát keverünk bele, ízlés szerint porcukorral ízesítjük.

Egy evőkanál zselatint a maradék málnalével meg egy kevés vízzel simára keverünk, egy fél percig kevergetve forraljuk, majd kihűtve a málnás habba szűrjük.

A második tésztalapot a tetejére fektetjük, málnaízzel megkenjük, és citrommázzal bevonjuk. Amikor félig megdermedt, a szeletek helyét késsel bejelöljük.

süti beállítások módosítása