ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Meleg töltött tojás

2010. január 29. - Dyna 122

Hozzávalók 2 személyre: 4 db főtt tojás, 1,5 dl tej, 1,5 db zsemle, 1 + 2 dl tejföl, só, őrölt bors, vöröshagyma, petrezselyemzöld, vaj, mustár

Elkészítése:

A főtt tojásokat hosszában félbevágjuk, sárgájukat kivesszük és áttörjük a tejben áztatott zsemlével. 1 deci tejföllel, sóval, őrölt borssal, kevés reszelt vöröshagymával, és finomra vágott petrezselyemmel ízesítjük. A pépet visszatöltjük a tojássárgák helyére.

Az így elkészített tojásokat kivajazott, tűzálló üvegedénybe helyezzük, leöntjük őket egy kevés mustárral elkevert 2 deci tejföllel, és előmelegített sütőben kb. 10 percig melegítjük.

Neszmélyi pecsenye

Hozzávalók: sertéscomb, füstölt szalonna, sonka, mustár, vöröshagyma, só, olaj, alkohol

Elkészítése:

Személyenként 2 db 8 dkg-os sertéscombszeletet tenyérnyi nagyságúra kiverünk. Az egyik szeletre egy karika vöröshagymát, egy vékony szelet füstölt szalonnát, egy vékony szelet sonkát helyezünk és megsózzuk. A másik szelet hús belső felét vékonyan megkenjük mustárral, és ráhelyezzük az első szeletre. Fogpiszkálóval összetűzzük és bő, forró olajban kisütjük őket. Tálaláskor tiszta alkohollal leöntjük és lángolva adjuk az asztalra.

süti beállítások módosítása