ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Sajttal töltött burgonya

2010. január 12. - Dyna 122

Hozzávalók: burgonya, füstölt sajt, tejföl só, őrölt bors, vaj

Elkészítése:

Héjában főtt burgonyákat meghámozunk, hosszában félbevágjuk és üregeket kaparunk rá. Az így kivájt burgonyát annyi tejfellel, reszelt füstölt sajttal, sóval, törött borssal elkeverjük, hogy krémszerű legyen. Visszatöltjük az üregekbe. Kivajazott tűzálló üvegedénybe rakjuk, vajdarabokat morzsolunk rá és forró sütőben kb. 10 percig sütjük.

Ínyenc kertészszelet

Hozzávalók: marhafelsál, tej, sárgarépa, gomba, kelbimbó, karfiol, só, őrölt bors, petrezselyemzöld, vaj

Elkészítése:

Kb. 50 dkg marhafelsálat kétszer átdarálunk, sóval, őrölt borssal fűszerezzük, apránként hozzáadunk 1 dl tejet és jól eldolgozzuk. A masszából szeleteket formázunk.

Kis kockákra vágott sárgarépát, gombát, kelbimbót, rózsáira szedett karfiolt puhára párolunk. A  hússzeleteket forró vajban csak átsütjük. A hússütő vajban átforgatjuk a puhára párolt zöldségeket, és a kisütött szeletekre öntjük, ez egyben a köret is. Finomra vágott zöldpetrezselyemmel díszítjük.

Gyümölcsrizs

Hozzávalók 1 személyre: 3 dkg barnarizs, 1/8 l tej, 1/8 l víz, 1 ek. mazsola, 1 db alma (vagy más idénygyümölcs), 2 tojásfehérje, méz

Elkészítése:

A barnarizst a vizes tejben megfőzzük, majd hozzáadjuk a mazsolát, a kockára vágott almát és mézzel édesítjük. A tojásfehérjét habbá verjük és összekeverjük a rizzsel.

Zöld burgonya

Hozzávalók 4 személyre: 75 dkg sóska, 50 dkg burgonya, vaj, tejföl, só, cukor

Elkészítése:

A friss, tisztított sóskát kevés vajon megpároljuk, majd a nyers, hámozott burgonyát belereszeljük, sóval, tejföllel, cukorral ízesítjük és együtt puhára főzzük.

Ínyenc szelet

Hozzávalók 2 személyre: 50 dkg marhafelsál (darált), 1 dl tej, zsemlemorzsa, só, őrölt bors, vaj, citrom

Elkészítése:

Kb. 50 dkg marhafelsálat kétszer átdarálunk, sóval, őrölt borssal fűszerezzük, apránként hozzáadunk 1 dl tejet és jól eldolgozzuk. A masszából szeleteket formázunk, zsemlemorzsába forgatjuk, és forró vajban átsütjük. Tálaláskor citromot csepegtetünk rá.

süti beállítások módosítása