Hozzávalók 4 személyre: a húshoz: 25 dkg marhahús, 2 db zsemle, 1 ek. mustár, 1 dl tejföl, 1 ek. paradicsompüré, 5 dkg margarin, 5 dkg reszelt sajt, 1 ek. olaj, só; a burgonyafánkhoz: 2 db nagyobb burgonya, 3 dkg margarin, 2 db tojás, 3 ek. tejföl, 1 dkg élesztő, liszt, só, olaj
Elkészítése:
A marhahúst az olajon megpároljuk. Ha megpuhult, áztatott, kinyomkodott zsemlékkel ledaráljuk. Mustárral, sóval ízesítjük. Egy kizsírozott tűzálló tálba halmozzuk, majd olvasztott margarinnal meglocsoljuk, és tejföllel elkevert paradicsompürével leöntve megsütjük. Tálalás előtt sajttal meghintjük.
A burgonyákat megfőzzük és szitán áttörjük. Tálban összekeverjük a margarint, a tojások sárgáját, a tejfölt, az élesztőt és egy csipetnyi sót. Ehhez hidegen hozzáadjuk a burgonyát, és annyi liszttel dolgozzuk össze, hogy kalácstészta keménységű legyen. Ha megkelt, kis fánkokat szaggatunk belőle, és forró olajban kisütjük.