Hozzávalók: 1 tasak (10 g) zselatinpor, 2 tojás + 4 tojássárgája, 10 dkg cukor, 1 tasak vaníliás cukor, 8 ek. rum, 4 banán (40 dkg tisztítva), 2 közepes citrom leve, 2,5 dl tejszín, 50 dkg mélyhűtött málna, 8 ek. narancslikőr, 8 dkg porcukor, 2 ek. kakaópor
Elkészítése:
A zselatint beáztatjuk fél deci hideg vízbe.
Egy 1,2 literes őzgerincformát kiöblítünk és kibélelünk fóliával, hogy túllógjon a peremén.
A tojásokat a kétféle cukorral gőz fölött sűrű krémmé keverjük. Levesszük, olvadásig keverjük benne a zselatint, és hideg vízfürdőbe állítva kihűtjük (ne dermedjen meg!), majd beledolgozzuk a rumot.
A banánokat felkarikázzuk, meglocsoljuk a citromlével, és péppé turmixoljuk.
A tejszínt kemény habbá verjük, egyharmadát eldolgozzuk a banánpépben, a tojáskrémhez adjuk, végül beleforgatjuk a maradék tejszínhabot. A formába simítjuk, ráhajtjuk a lelógó fóliaszéleket, és 6 órára (egész éjszakára) a hűtőszekrénybe tesszük.
A málnát összeturmixoljuk a likőrrel és a porcukorral, majd átszűrjük.
A hasábot tálra borítjuk, lehántjuk róla a fóliát, dúsan beszórjuk a kakaóval, és az öntettel kínáljuk.