ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Töltött feta-krumpli

2010. május 27. - Dyna 122

Hozzávalók 4 személyre: 8 közepes szem főtt krumpli, 20 dkg fetasajt, 10 dkg kimagozott fekete olívabogyó, 3 szál póréhagyma, 1 cső piros húsú kaliforniai paprika, só, bors, kis ág rozmaring a díszítéshez, olívaolaj

Elkészítése:

Felezzük el hosszában a krumplit, kanállal kissé vájjuk ki a belsejét, az alját vágjuk egyenesre, hogy megálljon. Keverjük össze a krumpli kivájt belsejének a forgácsait a szétmorzsolt fetával. Aprítsuk fel az olívát. Tisztítsuk meg a pórét, karikázzuk vékonyra. Magozzuk ki a paprikát, mossuk meg, kockázzuk apróra.  Forgassuk a hozzávalókat a krumplis-fetás masszához. Sózzuk, borsozzuk.

Töltsük a keveréket a felezett krumpliba, tegyünk a tetejére egy kis rozmaringot, és csöpögtessük meg olajjal. A megtöltött krumplikat rakjuk a 15 cm-re tűz fölé helyezett grillrácsra. Fedjük le alufóliával és így süssük kb. 10 percig.

Kínálhatjuk grillezett steakhez, de ropogós salátával vagy kevés citromlével
megcsöpögtetve, hidegen is finom.

Salzburgi galuska mikró módra

Hozzávalók 2 személyre: 5 tojásfehérje, 3 tojássárga, 5 dkg kristálycukor, 1 csomag vaníliás cukor, 1 evőkanál rétesliszt, 2 dkg vaj, 1 citrom reszelt héja

Elkészítése:

A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, majd három deka cukorral, a vaníliás cukorral meg a reszelt citromhéjjal tovább verve, a tojássárgákat meg a lisztet is hozzáadjuk.

Egy vajjal kikent és a maradék cukorral beszórt ovális tűzálló tálba vizes tálalókanállal három nagy galuskát szaggatunk belőle, majd a legnagyobb teljesítménnyel két-három percig mikrohullámozzuk. Utána két percig állni hagyjuk, majd azonnal tálaljuk.

Ellentétben a hagyományos salzburgi galuskával, ennek nem a közepe, hanem a külseje marad krémes.

süti beállítások módosítása